logo dream league soccer, dream league soccer kits, kit dream league soccer, 512x512 kits logo,

Nike Malaysia Kits 2017 - Dream League Soccer

Akhirnya Nike telah melancarkan jersi baru Malaysia 2016/2017. Walaupun lari sedikit daripada jangkaan dan rumor yang tersebar sebelum ini. Jeris baru Malaysia tetap nampak mengancam, harga pun boleh tahan.

Jersi home Malaysia ini ada persamaan dengan jersi Away Atletico Madrid yang berasaskan warna hitam dan kuning.

Sebelum ini aku sudah buat kits Dream League Soccer Untuk Malaysia mengikut khabar angin yang tersebar. Dan ini dia Kits Dream League Soccer baru untuk team Malaysia. Jersi ini akan digunakan untuk saingan AFF Suzuki Cup 2016 pada 20hb November ini.

Unutk kits penjaga gol aku masih belum mendapat gambaran jadi aku buat ikut suka hati aku lah. Nanti aku akan update semula untuk kits penjaga gol.

Nike Malaysia Kits 2016 - Dream League Soccer


jersi baru nike malaysia 2016-2018


Malaysia Kits 2016/2017 - Dream League Soccer and FTS15

Rekaan jersi terbaru keluaran Nike ini sudah digunakan oleh pasukan yang berada dibawah Nike dalam Euro Cup 2016 yang lalu dengan menggunakan template Vapour dengan teknologi aeroswift.

Untuk jersi tuan rumah (Home), kombinasi warna hitam dan kuning sememangnya menjadi warna tradisi bagi pasukan Malaysia.

Bagi jersi pelawat (away) pula ada mungkin ada sedikit kelainan dengan menjadikan warna putih sebagai warna teras dan biru pada bahagian sisi.

Ketika era 80-an jersi pelawat Malaysia pernah menggunakan warna putih dan biru.

Malaysia Home Kits 2017

URL : http://i.imgur.com/1lfFBMQ.png

Nike Malaysia Kits 2017 - Dream League Soccer

Malaysia Away Kits 2017

URL : http://i.imgur.com/ZZ0qXDf.png

Nike Malaysia Kits 2017 - Dream League Soccer


Malaysia Goalkeeper Home Kits 2017

URL : http://i.imgur.com/R3ghHyD.png

Nike Malaysia Kits 2017 - Dream League Soccer


Malaysia Goalkeeper Away Kits 2017

URL : http://i.imgur.com/ztcvQBr.png

Nike Malaysia Kits 2017 - Dream League Soccer

Logo FAM

URL : http://i.imgur.com/gTo04Xl.png

Logo FAM Malaysia2016 - Dream League Soccer

DISCLAIMER : The information contained on http://www.kuchalana.com website (the "Service") is for general information purposes only.

Kuchalana assumes no responsibility for errors or omissions in the contents on the Service.

All stuff on this blog is a non-commercial purpose.

11 Komen untuk "Nike Malaysia Kits 2017 - Dream League Soccer"
This comment has been removed by the author. - Hapus

Thx bos ..siap pakai dh πŸ‘

tolong fix sikit kit bahagian stokin...logo nike stokin x sama tinggi

Terbaikk.. Tapi xde logo harimau malaysia ker

Knp sya x bleh pki kit harimau malaya tu???

Bro nak jersi harimau malaya yang lama boleh tak yang aff suzuki 2014

Bro nak jersi harimau malaya yang lama boleh tak yang aff suzuki 2014

Mcm mna nk guna logo n jrsi tu bro??

bos bila jersi malaysia yg baru nk kua pulak.. ni la latest?

 
Copyright © 2017 Kuchalana - All Rights Reserved |
About Us | Contact Us | Privacy Policy | Disclaimer
Template By Catatan Info | Re-Design By: Kuchalana